söndag 24 juni 2007

Jackpott i dubbel bemärkelse...

Midsommar betyder sill och potäter med tillhörande nubbe och dans kring skrudad stång. Blommor läggs under kudden för att flickor ska kunna se sin tillkommande. Näcken försöker narra folk med sitt fiolspel att komma till sin sjö och drunkna i densamma...
Midsommar betyder även Kalmar. Särskilt för inbitna travspelare, kuskar och tränare då midsommartravet i Kalmar är traditionstyngd.
1965 invigdes anläggningen och sedan 1974 ståtar Kalmar travbana med v-75 just under midsommarhelgen. Kusk- och tränarprofilen Tommy Zackrisson är namnet som starkast förknippas med travovalen i den sydöstra delen av Sverige. Nitton championtitlar har det blivit med åren och det är hela tolv stycken fler än tvåan, Magnus Sandgren. Med Zenit F upplevde Tommy sin största enskilda framgång. Redan 1993 togs Derbystoet hem, men det var året efter som hästen och för all del även kusken, skrev in sig i historieböckerna. Där kommer alltid att stå: Svenskt Travderby. Segrare: Zenit F, 3 år. Tränare och kusk: Tommy Zackrisson.
Då förra veckans utdelning blev synnerligen knal, förärades Kalmar en jackpottomgång denna midsommarhelg. Med andra ord stod 43 miljoner på spel för penningtörstande spelare.
1, 15, 10, 6, 7, 3, 2.
Inget konstigt med de siffrorna. Värre blir det nu:
57,77
16,80
10,27
22,31
9,85

5,77
2,26
Placera avdelning 1, avdelning 2, avdelning 3 och så vidare upp till avdelning 7, framför varje sifferkombination. Fram träder nu veckans vinnarodds för varje kuse som segrade under omgångens v-75 spel.
Favoritspelarna satte midsommarresterna i halsen då storskrällarna radade upp sig. Ihopskrynklandet av bongar kunde höras nationen över, efter varje käftsmäll som fiduserna bjöd på för varje avdelning som avverkades.
Till slut var slaget var över, röken hade skingrats och dimman lättat. Kvar stod ett Kalmar likt Lützen år 1632. Ynka en favorit infriade spelarnas förtroende. Hurricane Line sattes dit av Björn Goop i den sista avdelningen. Dessförinnan brände han dock av med i tur och ordning: Rutger Raket(avd 1) och Highlite Survivor(avd 2).
Snackhästen Rutger Raket var veckans största favorit, och med sju raka segrar talade allt för den fyraårige vallacken. Innan start kom dock uppgifter om dåligt vattenintag hos pållen, vilket säkerligen kan förklara den usla insatsen.
Takter, Kolgjini, Svanstedt och Goop ggr två utgjorde fem av vinnarkuskarna. Ändå kunde en ensam vinnare kvittera ut 43.540.541 kronor, enbart för sju rätt.
V-75 är och kommer säkert förblir det bästa och roligaste spelalternativ som ATG har att erbjuda. Ett oslagbart spel där insatsen inte behöver bli alltför kännbar för att utdelningarna ska skjuta i höjden.

Blev Kalmar vinnare med hela svenska folket idag, så utropades Sevilla i Spanien till vinnare igår, då finalen i Copa del Rey avgjordes. Santiago Bernabéu stadion i Madrid stod värd när den sista stora finalen i fotbolleuropa avgjordes. Matchen lyfte inte till några större höjder, men ett ögonblicks briljans av Frédéric Kanouté, gjorde att Sevilla kunde segra med matchens enda mål.
Säsongerna 2005/2006 samt 2006/2007 är klubbens i särklass bästa någonsin. Två Uefa cup-vinster, en triumf i Europeiska Supercupen samt en tredjeplats i ligan är facit för den glödheta föreningen.
Champions League står nu för dörren och med de framsteg klubben gjort de senaste säsongerna, kan inget lag i Europa känna sig segersäkra när spanjorerna står för motståndet. Kruxet nu är att behålla laget intakt även nästa säsong. Med spel i den förnämsta av klubbturneringar krävs förstärkningar i en redan stark elva. Dubbletter fordras i nästan varje lagdel, för att kunna visa sig starka i såväl liga- som CL-spel.

Till sist...Glöm inte vad jag skrev om Allsvenskan förut och säkert lär återkomma till. "Alla slår alla, och bli inte förvånade om Gefle snart toppar".
Gefle-Halmstad idag 24/6. 2-0.

Say no more...

Inga kommentarer: