lördag 2 juni 2007

Inför matchen med stort M...

Ölen är på kylning, pizzan kommer beställas i god tid innan match, gurkorna och morötterna är skalade och färdiga att inmundigas tillsammans med sour-creme-dippen. Inga finesser a la oxfilé med bakad potatis eller tre rätters middag beställd från någon gourmetrestaurang i närheten.
Nej...lättillgänglighet är ordet med stort O när det gäller Sverige och viktiga landskamper. Ishockey som fotboll, det ska bara slafsas in utan tanke på etiketten. Brynja är en klassisk svensk attiralj vad gäller sport och idrott men där sätter jag gränsen. Somriga dagar som denna är kortbyxor att föredra och en nyinköpt eller sleten Sverigetröja av något slag. Det blå-gula ska vara dominerande kulörer naturligtvis. Vid altan eller balkong hemmavid ska såklart flaggor upp och dominera färgprakten utomhus...fosterlandskärleken och den äkta patriotismen har en trevlig vana att visa sig vid sådana här tillfällen.
Sporten tar alltid fram det bästa ur människan, och fotbollen är världens största folkrörelse, som Björn Ranelid så vackert uttryckte det i senaste episoden av Ekdahl & Hakelius. Det var stämningsfullt att höra Björn och Ingvar Carlsson ge sina synpunkter på världens största sport, och vad det har betytt för dem genom åren. Säkert håller Ingvar en extra tumme för den stora Elfsborgsprofilen, Anders Svensson, i kvällens match då det genuina Boråshjärtat knappast har undgått någon i Svedala.
Zlatan hit och Zlatan dit...det har varit den stora frågan den senaste veckan, och det visade sig att operationen av ljumskarna håller honom utanför laget. I alla fall till en början, men vilket ess att sätta in vid krampaktighet i spelet. Fotbollspelaren Zlatan kan under många år framöver vara tungan på vågen, när det gäller blågula framgångar i kommande mästerskap och kval. Men Elmander och Allbäck är ett fantastiskt par att börja kampen med. Duracellkaninen Elmander kommer säkert skapa mycket ytor för sin kedjekompis, och näsa för mål har göteborgaren alltid haft.
Klockan är nu 17.35 och det närmar sig matchstart. Blågult mot rödvitt på parken i Köpenhamn.
Mitt tips står kvar...2-1 till Danmark. Kan inte vika ner mig nu, men det är lätt hänt när Göteborg fylls av blågula fans...LYCKA TILL.

1 kommentar:

Anonym sa...

Superbra - vad får du allt ifrån. Jag har läst flera av dina bloggar- Är du sportproffs?
Jonte.